Photinia fraseri "Red Robin"

Photinia is ook bekend onder de naam “glansmispel”. Photinia is wintergroen en loopt in het voorjaar uit met felrood blad. Hoe meer de photinia wordt gesnoeid, des te roder van kleur wordt de boom of struik, omdat al het jonge blad felrood uitloopt. In het najaar en in de winter is het blad donkergroen van kleur. 

Wij bieden een breed assortiment Photinia aan in alle soorten en maten. Als boom, meerstammige boom, struik, of boom met leischerm. 

Photinia fraseri “Red Robin” is wintergroen en loopt in het voorjaar uit met felrood blad. In het najaar en de winter is het blad donkergroen van kleur. Indien u de Photinia niet snoeit, verschijnen er witte bloemen van circa mei tot juli.

 

Kenmerken

Photinia zijn goed winterhard en kunnen prima vorst verdragen; bij voorkeur staan ze beschut tegen veel wind.

 

Snoeien & onderhoud

In model snoeien, is het hele jaar mogelijk, hoewel het in de volle zon en bij vorst wordt afgeraden. Bij voorkeur snoeit u de Photinia na de nachtvorst in het voorjaar en eventueel nog een keer in september, zodat de Photinia strak het najaar en de winter in gaat. 

Bemesting & voeding
Bemesting en voeding (langzaam werkend bemestingsmiddel) is belangrijk voor de photinia en vindt plaats vanaf het voorjaar en dient gedurende het gehele zomerseizoen iedere 3 maanden te worden herhaald. Mediterranova heeft een eigen osmocote voeding (in korrelvorm) en is een ideaal langzaam werkend bemestingsmiddel. Deze is bij Mediterranova in een handige portieverpakking verkrijgbaar.

 

Plaats & grond
Photinia zijn zowel te plaatsen in een bloembak, als in de volle grond en zeer gemakkelijk in onderhoud en verzorging. Plaats Photinia bij voorkeur op een beschutte plaats in de volle zon. 

 

Verzorging Photinia in de winter
In de koudste wintermaanden december / januari heeft de Photinia geen extra verzorging nodig. In het voorjaar zal de Phoitina blad laten vallen en tegelijkertijd nieuw blad vormen. 

Altijd één aanspreekpunt

Wij zijn op afspraak geopend

Uitzonderlijke kwaliteit

De mooiste bomen voor de beste prijs

Grote voorraad

Breed assortiment in mediterrane bomen

Stel een vraag!