Cipressen

Cipressen zie je vooral veelvuldig in Italiaanse landschappen.

De cipres is een slanke boom, die langzaam groeit. Ze zijn het hele jaar groen en geven een mooie mediterrane sfeer aan de tuin.

Mediterranova beschikt over een groot assortiment cipressen (Cupressus sempervirens) in alle soorten en maten voor de laagste prijs.

 

Herkomst
De cipres komt uit Zuid-Europa, in het Middellandse zeegebied. Het meest bekend is wel de Italiaanse cipres.

 

Kenmerken
De cipres is een langzaam groeiende slanke boom. Cipressen zijn het hele jaar groen en geven een mooie mediterrane sfeer aan de tuin. De boomschors is glad en metaalgrijs. Als de boom ouder wordt, ontstaat er een donkergrijs patroon.

 

De vrucht
Rond februari / maart staat de cipres in bloei. Daarna zullen zich langzaam vruchten gaan ontwikkelen aan de boom die bruin en rond zijn; deze worden kegels genoemd. Om de groei te bevorderen kunt u de kegels van de cipressen verwijderen.


Snoeien & onderhoud

Een cipres heeft weinig onderhoud nodig wat snoeien betreft. Om de strakke vorm van de cipres  te behouden kan het snoeien het beste in het najaar (september / oktober) worden uitgevoerd.

Bemesting & voeding
Bemesting en voeding (langzaam werkend bemestingsmiddel) is belangrijk voor de cipres en vindt plaats vanaf het voorjaar en dient gedurende het gehele zomerseizoen iedere 3 maanden te worden herhaald. Mediterranova heeft een eigen osmocote voeding (in korrelvorm); dit is een ideaal langzaam werkend bemestingsmiddel. Deze voeding is bij Mediterranova in een handige portieverpakking verkrijgbaar.

 

Plaats & grond
Cipressen zijn zowel geschikt voor in een bloembak, als in de volle grond. Plaats een cipres op een beschutte plek in de volle zon of halfschaduw. De ideale grond voor een cipres is een losse, goed gedraineerde bodem. De grond mag niet te nat zijn, anders kan er wortelrot ontstaan. Eventueel kan de tuingrond vermengd worden met kleikorrels of potgrond om de grond luchtiger te maken.


Verzorging van uw cipressen in de winter

In de koudste wintermaanden december / januari wordt gebruik van noppenfolie (bubbeltjesplastic) afgeraden; dit zorgt immers voor condensvorming waardoor de vorst sterker toeslaat. Bij extreme vorst kun je de cipres inpakken met rietmatten of vliesdoek zolang het maar luchtdoorlatend is.

Altijd één aanspreekpunt

Wij zijn op afspraak geopend

Uitzonderlijke kwaliteit

De mooiste bomen voor de beste prijs

Grote voorraad

Breed assortiment in mediterrane bomen

Stel een vraag!