Palmbomen

De Trachycarpus fortunei is de bekendste en één van de sterkste palmen van West-Europa. Dit door de hoge winterhardheid waarbij ze vorst kunnen verdragen tot -15°C. Wij zijn jaarrond met regelmaat in Spanje voor de inkoop van de mooiste kwaliteit palmbomen in diverse maten. Neem gerust contact met ons op om te informeren wat we kunnen aanbieden. 

Op aanvraag beschikken wij ook over de volgende palmsoorten: Brahea armata, Butia capitata, Chamaerops humillis, Cycas revoluta, Phoenix canariensis en Washingtonia robusta.

 

winterharde palmbomen

Mediterranova beschikt over een groot assortiment winterharde palmbomen. 

De Trachycarpus fortunei (Chamaerops excelsa) is de bekendste en een van de sterkste palmen van West-Europa. Dit door zijn hoge winterhardheid waarbij ze vorst kunnen verdragen tot -15°C.

 

Herkomst
De Trachycarpus fortunei heeft zijn oorsprong in de Himalaya (China).
Aangezien Mediterranova de palmbomen vanuit de Pyreneeën importeert, zijn deze palmbomen reeds gewend aan sneeuw en vorst. 

 

Kenmerken

Deze palmboom is herkenbaar aan zijn dikkere, harige stam met een mooie bladkroon en handvormige bladeren.
Hierdoor zijn de palmbomen van Mediterranova uitstekend geschikt voor het Nederlandse klimaat en bij uitstek geschikt voor aankleding van tuin, terras, balkon of patio. 

 

Snoeien & onderhoud
Een palmboom heeft weinig onderhoud nodig wat snoeien betreft. Als de onderste bladeren van de palmboom niet mooi meer zijn dan kan men deze snoeien tot op circa 10cm van de stam. 

Een palmboom zoals de Trachycarpus fortunei wordt vaak geassocieerd met Zuid-Europa. Daarom denken mensen vaak dat ze weinig water nodig hebben. Dit is niet juist. Een palmboom maakt een groot wortelgestel aan dat recht naar beneden gaat, op zoek naar water. Dus als men een palmboom / Trachycarpus fortunei in een pot heeft staan, dient altijd voor voldoende water te worden gezorgd. Anders worden de bladeren grauw, en zullen ze gelig worden.

 

Bemesting & voeding
Bemesting en voeding (langzaam werkend bemestingsmiddel) is belangrijk voor de palmboom en vindt plaats vanaf het voorjaar en dient gedurende het gehele zomerseizoen iedere 3 maanden te worden herhaald. Mediterranova heeft een eigen osmocote voeding (in korrelvorm) en is een ideaal langzaam werkend bemestingsmiddel. Deze is bij Mediterranova in een handige portieverpakking verkrijgbaar.

 

Plaats & grond
Palmbomen zijn zowel geschikt voor in een bloembak, als in de volle grond en zeer gemakkelijk in onderhoud / verzorging. Plaats een palmboom op een warme, beschutte plek in de volle zon of halfschaduw. De ideale grond voor een palmboom is een kleihoudende bodem, maar palmbomen gedijen eigenlijk op elke grondsoort, zelfs zand. De grond mag niet te nat zijn en idealiter nooit uitdrogen, al kunnen palmbomen indien diep geworteld voor wat langere tijd tegen droogte. Eventueel kan de tuingrond vermengd worden met kleikorrels of potgrond om de grond luchtiger te maken.

 

Verzorging palmboom in de winter
In de koudste wintermaanden december / januari wordt gebruik van noppenfolie (bubbeltjesplastic) afgeraden; dit zorgt immers voor condensvorming waardoor de vorst sterker toeslaat. In de meeste gevallen is het samenbinden van de stengels met bladeren voldoende. Om bevriezing van de nieuwe groeipunten te voorkomen. Advies is om dit met een stevige tape te doen om beschadigingen te voorkomen. Tevens geeft dit bij sneeuwval een bescherming van de kruin. De sneeuw zal er bovenop blijven liggen. Bij extreme vorst kun je de palmboom ook nog eventueel inpakken met rietmatten of vliesdoek zolang het maar luchtdoorlatend is.

Altijd één aanspreekpunt

Wij zijn op afspraak geopend

Uitzonderlijke kwaliteit

De mooiste bomen voor de beste prijs

Grote voorraad

Breed assortiment in mediterrane bomen

Stel een vraag!